Medborgarhuset i Eslöv

 In English

Tillbaka till startsidan

Arrangemang

(med reservation för ändringar)

Kulturkalendern Eslöv sommar2019

PDF-fil, öppnas genom att klicka på bilden.


Kulturkalendern Eslöv höst 2019

PDF-fil, öppnas genom att klicka på bilden.


Lions kulturnatt

fre 30/8 kl 18

Invigning med invigningstal av Kristina Warming. I samband med invigningen kommer Lions kulturstipendium att delas ut. Under kvällen blir det omväxlande underhållning för alla åldrar i form av musik, dans, teater och konst. Korv, fika och chokladhjul. Även i år går vi i fackeltåg till kyrkan där det blir konsert.

hemsida

Arr: Lions


Därför Eslöv-Rekryteringsmässa

tis 10/9 kl 09.30-12.00

Arbetssökande och företagare träffas och pratar framtida jobb.

Fri entré!

Arr: Arbetsförmedlingen/Eslövs kommun


Därför Eslöv-Det är din hälsa det handlar om!

ons 11/9 kl. 18.00

Dr P Håkanssons Stiftelse inbjuder till ett kostnadsfritt seminarium där vår folkkära matguru Tina Nordström guidar oss rätt bland forskningsresultaten. Gäster är professor emerita Kerstin Brismar, samt tre stipendiater som förklarar hur kosten kan ha påverkan på våra vanligaste folksjukdomar.

OBS! FULLBOKAT!

Hemsida

Arr: Dr P Håkanssons Stiftelse


Därför Eslöv-Galakväll

tor 12/9 kl 18.00-23.00

Under kvällen delas följande priser ut: Årets företagare delas ut av Företagarna i Eslövs kommun. Årets unga företagare delas ut av Företagarna i Eslövs kommun. Herbert Felixinstitutet delar ut sitt pris som har tillkommit genom förra landshövdingen, Göran Tunhammar. Dr P Håkanssons stiftelse delar ut sina stora priser till forskare om totalt 3,2 miljoner kronor. Prisutdelare är Stephan Müchler, konferencier är underhållaren och David Lindgren.

Biljetter här

Arr: Eslövs kommun/Dr P Håkanssons Stiftelse


Konstens vecka

mån 30/9-sön 6/10

Olika konstnärer ställer ut under hela vecka 40. Konstens Vecka arrangerades för första gången 1985 i Sverige. Som förlaga använde man den internationella konstveckan som hade startat några år tidigare av UNESCO-organisationen IAA (International Association of Art). Man ville med den internationella konstveckan rikta uppmärksamheten på bildkonsten runt om i världen men även hjälpa konstnärer som levde i t ex totalitära stater och ge dem en möjlighet att visa upp sin konst i olika sammanhang.


Hemsida

Arr: Sveriges konstföreningar


 

Körkonsert: Nordiska visor

lör 5/10 kl 14.00

Vi firar Föreningen Nordens 100-årsjubileum med sång och musik och en härlig repertoar av nordiska visor. Sångerna leds av dirigenterna Ann-Margreth Nyberg med kör från Eslöv och Magnus Wassenius med kör och musikanter från Göteborg. Gästartist Laine Quist. Programmets ciceron är Brittmo Bernhardsson (f.d. kulturchef i Eslöv).

Biljetter här

Arr: Eslövs kommun, Föreningen Norden i Göteborg och Eslöv, Svenska kyrkan Eslöv


 

Never grow old

mån 14/10 kl 19.00

I pampiga kostymer och i en normkritisk scenografi, där också växterna talar till den som lyssnar.
I never grow old, Paloma Madrids nya bestaällningsverk för Riksteatern, är alla fasta kategorier satta i rörelse. Ålder, kön och historia är fria för tolkning. Koreografen och dansaren fantiserar: Tänk om jag har levt som man i femhundra år, innan jag hamnade i denna kropp - och ingen tar hänsyn till min historia!
Till sin hjälp i utforskandet av fysiska minnen och transformationer, såväl fiktiva som faktiska, har hon två expressiva och tekniska dansare: Belén Maya, stjärna inom samtida flamenco och Ninos Josef, klassiskt och modernt skolad, med bakgrund på Kungliga Operan, även dansare från Attitude 69 fantiserar.

Biljetter här

Hemsida

Arr: Eslövs Teaterförening


Föreläsning: 75 år i Thalias tjänst

ons 16/10 kl 14.00

Lasse Walldovs föredrag om Malmö Operas 75 åriga historia kommer att sätta ljus på många av de artister och föreställningar som förtrollat och stimulerat publiken genom åren. Via flera unika liveinspelningar och annat musikaliskt godis kommer ni att få träffa många legendariska operasångerskor/sångare.

Biljetter 40 kr. Säljs i dörren.

Hemsida

Arr: Eslövs Teaterförening, Eslövs föreläsningsförening


Född 1996-Stå upp med Carl Stanley

lör 19/10 kl 19.30

Carl Stanley stod för ett av de största genombrotten i svensk standup-historia när han inom ett år utsågs till Årets nykomling på Standup-galan, blev den yngsta panelmedlemmen någonsin i "Parlamentet", gjorde 232 standup-gig, skapade filmklippet "Sverige är fullt!" som fick flera miljoner visningar och gjorde succé med sin första egna föreställning "Ärligt talat". Efter två års arbete i landets ståuppklubbar är han nu klar med uppföljaren - "Född 1996". I vanlig ordning tar han upp trams, tankar och känslobaserade åsikter som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Support under Sverigeturnén med "Född 1996" är John Gillberg.
Föreställningens längd ca 85 min inkl. support. Ej paus.

Biljetter här

Hemsida

Arr: CS Nöje


 

Vår bästa tid - en jubileumsturné

sön 20/10 kl 16.00

Många underbara och älskade artister har beträtt operahusets tiljor genom tiderna. Under ledning av den folkkäre tenoren Rickard Söderberg får vi höra några av de stora musikallåtarna, de pampigaste operakörerna och de mest kända visorna som framförts under teaterns sju decennier långa repertoar. Och kanske en och annan sång där även publiken får ta ton. När operahuset fyller 75 år vill Malmö Opera fira i hela Skåne. Med på turnén är också de ljuvliga operasångarna Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Kristine Nowlain och Saara Rauvala, som går andra året på Malmö Opera Academy.

Biljetter här

Hemsida

Arrangör: Eslövs Teaterförening


 

Kulturskolans Höstkonsert

tis 22/10 kl 19.00

Kulturskolan bjuder på musik av två olika blååsorkestrar under Gert-Inge Perssons ledning.

Biljetter senare

Hemsida

Arr: Eslövs kommun/Kulturskolan
 


Eslövs fotofestival

lör 9/11 kl 9.00

Fotofestival med utställningar och plankettävlingar med tema "fritt" och "hinder". Årets bildvisare: Tore Hagman, Patrick Larsson, Frida Hermansson, Mats Schöld och Lenny Johansson.

Fri entré

Hemsida

Arr: Eslövs fotoklubb


Miriam Aïda - Loving the Alien

sön 10/11 kl 15.00

David Bowietolkningar med afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och svensk melankoli, framförs av den hyllade sångerskan Miriam Aïda med band. Gruppen består av Mats Andersson på 7-strängad gitarr, och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, de har spelat ihop i 12 år och har format ett alldeles eget, förtätat och medryckande sound.

Biljetter här

Hemsida

Arr: Eslövs kommun


Barnen

sön 17/11 kl 19.00

En katastrof har inträffat och det pensionerade paret Robin och Hazel bor inte kvar hemma längre. De har varit tvungna att flytta till en lånad liten stuga på den engelska östkusten utanför strålningsområdet. Plötsligt en dag dyker Rose upp hos Hazel och Robin. De var alla en gång kollegor och vänner på det närliggande kärnkraftverket. Varför dyker hon upp efter 38 år? Vad vill hon egentligen? En rapp och smart pjäs av den unga hyllade brittiske dramatikern Lucy Kirkwood. Barnen nominerades 2018 till bästa pjäs både i USA och Australien. För regi står Karin Enberg som tidigare regisserat föreställningen Jord för Riksteatern. De tre rollerna spelas av Agneta Ahlin, Astrid Assefa och Per Burell.

Biljetter här

Hemsida

Arr: Eslövs Teaterförening, Eslövsbygdens Naturskyddsförening


 

Föreläsning: "Mindfuckness" med Christian Wass

tis 19/11 kl 18.30

Christian Wass är en flitigt anlitad föreläsare i både Sverige och Norge. Han blev utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA 2010, var nominerad till Stora Talarpriset 2012 och samma år kandidat till Augustpriset med sin självbiografi.

Biljetter här

Hemsida

Arr: Christian Wass


 

Julkonsert: Eslövs Dragspelsklubb med Familjen Sigfridsson

sön 1/12 kl 14.00 samt kl 18.00

Den årliga julkonserten med Eslövs Dragspelsklubb lockar alltid mycket besökare. I år med familjen Sigfridsson som gäster blir biljetttrycket säkert stort!

Biljetter här men även hos Hälsokostbutiken Life, Västergatan 5, 0413-102 67

Hemsida

Arr: Eslövs Dragspelsklubb


 

Eslövs Julmarknad

sön 8/12 14.00

I år anordnas årets traditionella Julmarknad i Medborgarhuset med omnejd. Vanligtvis hålls marknaden på Stora Torg men i år är det inte möjligt p g a ombyggnad. Söndagen bjuder på underhållning, tomtegrotta, fiskdamm, smällkarameller, korv och diverse jullotterier samt naturligtvis Luciakröning.

Fri entré

Hemsida

Arr: Club Lions Eslöv, Eslövs kommun, Eslövs Stadskärneförening


 

Nyårskonsert med Tonicaorkestern

tis 31/12 kl 15.00

Traditionell nyårskonsert med Tonicaorkestern som fyller Medborgarhusets fina scen med duktiga orkestermusiker och gästartister! Bubbel i pausen!

Biljetter här

Hemsida

Arr: Eslövs kommun, Tonicaorkestern