Medborgarhuset i Eslöv

 In English

Tillbaka till startsidan

Arrangemang

(med reservation för ändringar)

Kulturkalendern Eslöv vår 2019

PDF-fil, öppnas genom att klicka på bilden.


Eslövsrevyn

Premiär lördag 12/1 19.30. Därefter fredagar kl 19.30 och lördagar 15.30 samt 19.30 t o m 9/2.


Eslövsrevyn bjuder på en färgsprakande produktion med massor av sång, dans, musik och humor. Förutom ensemblen och Sam Klangs revyorkester medverkar Lars-Åke Wilhelmsson och hela Sveriges Babsan!

Biljetter köps via www.eslovsrevyn.se

Arrangör: EMUS


Prisgalan

torsdag 14/2 19.00

Kultur och Fritids årliga prisgala som hyllar föreningsliv och kreativitet i Eslövs kommun! Vi delar ut åtta olika priser och stipendier. Det blir underhållning med folkmusikduon Ale Carr och Filip Jers, dans med elever från Attitude69 och sång med Eslövs egen Adriana Ögren. Konferencier för kvällen är Josefin Johansson!

Biljetter: 100 kr biljettförsäljningen öppnar 21/1 på www.nortic.se

Arrangör: Eslövs kommun


Don Quijote

torsdag 21/2 18.00

Teater för barn och familjer. "Don Quijote" av Miguel de Cervantes är en av världens mest älskade klassiker. Berättelsen om Riddaren av den sorgliga skepnaden och hans trogna vapendragare Sancho Panza har trollbundit läsare ända sedan 1600-talet. Pjäsen spelas på arabiska och textas till svenska. För arabisktalande barn från 6 år och för svensktalande barn från 10 år.

Biljettpris för barn och vuxna 20 kr.

Arrangörer: Eslövs teaterförening, Arabiska teatern

 

Sällskapsrummet

fredag 1/3 19.00

I sällskapsrummet på ett vårdhem börjar den sista dagen i 97-åriga Sigrid Dunckers liv. Hon lämnar dock inte jordelivet obemärkt. I sällskapsrummet pågår en infekterad maktkamp med mordiska impulser mellan brukarna. En av de gamla planerar ett rymningsförsök och barnbarnet till en tredje försöker förgäves hitta sin farfar som är försvunnen. Vid kaffet utbryter ett upplopp...

Rollerna spelas av Malin Alm, Gloria Tapia och Erik Magnusson och för regi står Lucinka Eisler.

Biljettpris: under 26 år och med scenpass: 50:-, med scenpass: 200:-, övriga 250:-. Förköp: Hälsobutiken Life på Västergatan 5 i Eslöv. Ev. resterande biljetter säljes i foajén 40 minuter innan föreställning.

Arrangörer: Eslövs teaterförening

 

Filip Jers & Bobbe Big Band

söndag 3/3 15.00

Exklusiv konsert med munspelsvirtuosen Filip Jers och det erfarna lundastorbandet Bobbe Big Band. Det blir närmare 20 musiker på scen och ett varierat låtval från jazz, blues och folkmusik. Efter konserten finns möjlighet att köpa signerade skivor av Filip Jers.

Biljetter: 200 kr www.nortic.se

Arrangörer: Bobbe Big Band, Eslövs kommun


Wienercafé

söndag 17/3 15.00

Det sjungande och dansande Wien kommer på besök till oss med Torsten Östergrens Wienerensamble och sångsolist Annika Fransson. En musikalisk resa med underbar wienermusik, gamla go´a evergreens och glada operett- och musikalmelodier.

Biljetter: 200 kr (fika ingår) förköp endast kontant betalning från 18/2 hos Hälsobutiken Life, Västergatan 5, Eslöv. Tel 010-543 34 97.

Arrangör: Eslövs Kultur- och Byggnadsminnesförening.

 

Teater: Nationalparken

söndag 24/3 19.00-21.00

Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Här hörs berättelser om mormorstallar, dragspel och motorsågar, om kaffekorgar och landskapsdjur, om innerstadsfolk i svindyra funktionskläder och om de som bodde här förr.

Biljettpriser med fika i pausen: 250 kr, med scenpass 200 kr och under 26 år med scenpass 50 kr. Förköp: Hälsobutiken Life på Västergatan i Eslöv.

Arrangörer: Eslövs teaterförening, Eslövsbygdens naturskydds- förening.


Lördagscafé: Mikael Neumann-"Herre med gitarr"

lördag 30/3 15.00

Välkommen att sitta ner en stund och njuta av Mikaels Neumanns show "Herre med gitarr"-en musikalisk enmansshow med skratt och allvar. Här behövs ingen närmare presentation! Mikael har tagit hand om sin publik i 50 år och blivit mer och mer populär allteftersom. Svårslaget!

Medborgarhusets café serverar lättare tilltugg och dricka.

Biljetter 100 kr säljs i dörren. Kort/swish.

Arr: Eslövs kommun

Claes Westlin

Kulturskolans vårkonsert

tisdag 9/4 19.00

Vid Kulturskolans årliga vårkonsert medverkar tre blåsorkestrar -Ungdomsorkestern, Juniororkestern och den nybildade Blåsbusarna. Speciellt för detta året är att Ungdomsorkestern har en gästdirigent - Erik Berndalen. Berndalen har tidigare dirigerat Hemvärnets Musikkår Eslöv, Marinens Musikkår och Livgardets Dragonmusikkår LDK.

Fri entré

Arrangör: Eslövs kommun


Vårkonsert med Dragspelsklubben

söndag 14/4 14.00 samt 18.00

Den årliga vårkonserten med gästartister lockar alltid mycket publik! Gästartist: Elisa Lindström.

Biljetter: säljes i Lifebutiken, Västergatan 5 samt på www.nortic.se

dragspelsklubben.com

 

Arrangör: Dragspelsklubben


Konstrundan Mittskåne

Långfredag-Annandag Påsk 19-22/4 öppet 10-18.00

Konstgillet Mittskåne anordnar Konstrundan Mittskåne till påsken varje år. Påskrundan inbjuder besökaren att se unik konst i ateljéerna och att få det personliga mötet med konstnären.

Årets utställare på Medborgarhuset Kirsten Andersson, Gabriel Oduro och Eva Hansson.

www.konstrundan.com

Arrangör: Konstgillet Mittskåne
 

 

Spooky!

fredag 10/5 18.00 och 19.30

En ruskigt läskig konsert! Kulturskolans elever gläntar på dörren till skräckkammaren, och släpper lös en musikalisk föreställning som får blodet att isas! Gastkramande monsterhits - från Mozart till Britney Spears, teater, cirkus, dans, konst och film.

Biljetter: 60 kr vuxen, barn och ungdomar till och med 18 år gratis. www.nortic.se

Arrangör: Eslövs kommun


Dancing Monsters

torsdag 16 och fredag 17/5 kl 18.00

Eslövs Kulturskolas danselever.

Biljetter:70 kr www.nortic.se

Arrangör: Eslövs kommun


Raka rör-historien om Kal P Dal

torsdag 13/6 18.00

Författarbesök med Jeanette Rosengren som berättar om sin bok "Raka rör-historien om Kal P Dal". Tommy Sörensen och Henrik Ekstrand inleder med låtar av legendaren.

Fri entré men föranmäl här eller på 0413-641 55

Arrangör: Eslövs kommun