Medborgarhuset i Eslöv

 In English

Tillbaka till startsidan

Arrangemang hösten 2018

(med reservation för ändringar)

Dags att boka bord

Eslövsrevyn spelas fredagar och lördagar mellan 12/1 t o m 9/2.
Varje speldag serverar Medborgarhusets restaurang en härlig revybuffé-alltid kl 17.30! Pris 290 kr exkl dryck ink kaffe o kaka i pausen.

Bokning sker på telefon 0413-629 88

På buffébordet:

örtmarinerad fläskfile, tomat-och fänkålsbakad kyckling, råstekt potatis med balsamicosky, tomat och mozzarella, pastasallad med kronärtskocka och soltorkade tomater, pestopaj med örtaioli, caesarsallad, charkbricka med oliver och melon, laxbricka, taleggio, foccacia med smör, till dessert severas tiramisu

Välkommen!

Kulturkalendern Eslöv höst 2018

PDF-fil, öppnas genom att klicka på bilden.


DÄRFÖR: ESLÖV

ons 3 samt tor-4/10

MOD - årets tema är Möjligheter och Drömmar. 24 timmar näringsliv startar med en näringslivsnatt onsdagen den 3 oktober och avslutas med en glittrande galakväll torsdagen den 4 oktober. Mer info på hemsidan!

Arr: Eslövs kommun

www.darfor-eslov.se


Teater: Polarfararna

fre 19/10 kl 19.00

I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår. Hur klarar sig tre skyddslösa människor i en extrem natur och vad händer med den som står öga mot öga med sin egen utsatthet? Polarfararna är ett spännande och absurt katastrofdrama, där människan och nyfikenhetens drivkraft står i centrum.

Längd 1,5 tim. Fika efter föreställningen ingår i biljettpriset!

Biljettinfo: Hälsobutiken Life i Eslöv. Under 26 år och med scenpass och/eller medlem i Naturskyddsföreningen 50 kr, med scenpass och/eller medlem i Naturskyddsföreningen 150 kr, övriga 200 kr.

Arr: Eslövs teaterförening. Medarrangör: Eslövsbygdens naturskyddsförening

eslov.riksteatern.se


Fotofestival 2018

lör 20/10 kl 09.00-17.00

Fotofestivalen bjuder på föredrag, bildvisningar, fotoutställningar, plankettävlingar, bokförsäljning, lotteri och fika. Programmet är i skrivande stund under planering, klar är Hans Strand, landskapsfotograf, fler tillkommer efterhand.

Biljettinfo: se Fotoklubbens hemsida

Arr: Eslövs fotoklubb

www.eslovsfotoklubb.se


Seminarium med Alexandra Pascalidou

mån 29/10 kl 17.00

Alexandra Pascaliodu är journalist, författare och debattör. Hon slog igenom för den breda massan som programledare för SVT-programmet Mosaik under mitten av 1990-talet.

Sedan dess har hon synts i en mängd olika sammanhang. Men engagemanget för samhället och de som är svaga har hela tiden varit närvarande under hennes karriär.

Alexandra Pascalidou kommer till Herbert Felixinstitutet för att prata om makt och media i allmänhet och mediala marodörer och manipulationer i synnerhet. Föredraget handlar bland annat om yttrandefrihetens fördelar och fallgropar, åsiktskorridorer och censurmekanismer.

Biljettinfo: 50 kronor, studerande och medlemmar har fri entré. (Swish ok). OBS! Anmälan >> (krävs)

Arr: Herbert Felixinstitutet

 

David Batra: Elefanten i rummet

fre 9/11 kl 20:00-UTSÅLD!

X:tra föreställning 9/11 kl 17.00-UTSÅLD

Hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med? David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker. Han har gjort 1000-tals föreställningar och vunnit utmärkelsen "Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan. Nu är han tillbaka med en ny soloshow för första gången på sex år – "Elefanten i rummet – han som är gift med henne”.

Biljettinfo: 485 kr (inkl avgift) www.davidbatra.se

Arr: CS Nöje


Los Quattros 10 år. Gäst: Stefan Persson

lör 10/11 kl 15.00

LQ bjuder på en kavalkad av låtar som funnits på repertoaren under de 10 år som bandet existerat. För att krydda det hela medverkar dragspelaren Stefan Persson som man samarbetat med tidigare. Upplagt för en härlig eftermiddag alltså!

Biljettinfo: 180 kr, säljs på ICA (endast kontant)

Arr: Los Quattros

losquattros.se

 

Teater: Några av oss

fre 16/11 kl 19.00

Petr Ginz är 14 år när han anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt. Tillsammans med en grupp andra pojkar utropar de en egen republik och ger ut en tidning, "Vedem". Under två års tid ger de ut 83 nummer. Med risk för sina liv rapporterar de sakligt och gripande om livet i Theresienstadt. 1944 förs Petr Ginz, 16 år gammal, till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna i redaktionen gömmer tidningarna och texterna bevaras för framtiden. Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande.

Längd 1,5 tim. Fika efter föreställningen ingår i biljettpriset!

Biljettinfo: Hälsobutiken Life i Eslöv. Priser: under 26 år och med scenpass: 50 kr, med scenpass: 200 kr, övriga 250 kr

Arr: Eslövs teaterförening

eslov.riksteatern.se


Eslövs dragspelsklubbs Julkonsert

sön 2/12 kl 14.00 samt 18.00

Dragspelsgänget arrangerar julkonsert med gästartisten Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Biljetter: säljes i Lifebutiken, Västergatan 5 samt på Nortic.se

dragspelsklubben.com


Make a change-dansföreställning

tis 4/12 kl 19.00, fre 7/12 kl 19.00, lör 8/12 kl 15.00

Mobbning är ett problem som har följt oss genom alla tider. Idag ser det annorlunda ut jämfört med vad det har gjort tidigare. Nu är sociala medier en stor del av våra liv, inte minst för våra barn och tonåringar. Oskrivna regler i den digitala världen gör att det ställs orimliga krav på ungdomarna. Prestationskrav höjs och åtföljande ångest ökar. Detta är ett stort problem som vi måste börja ta på allvar. Psykisk ohälsa blir allt vanligare hos barn och ungdomar och det är vår skyldighet som föräldrar, lärare, ledare och vuxna att hjälpa våra yngre.

I samarbete med Eslövs kommun har Attitude 69, tillsammans med Crews EDC & LEVELZ, skapat en dansföreställning som berör ämnet mobbning. I denna drar vi paralleller till dagens samhälle med smartphones, sociala medier och den stress som medföljer. I föreställningen får ni en inblick i ungdomars vardagliga liv. Skratt, glädje, sorg, ensamhet, droger, sociala medier och ångest präglar ungdomarnas liv. Vem är egentligen offret och vad är det som identifierar styrka respektive svaghet? Rekommenderad ålder från 13 år.


Biljetter: gratis men beställs via annette@attitude69.com


http://attitude69.com


Juldagsbluesen firar 15 år!

tis 25/12 kl 19.00

Föreningen Blues i Eslöv bjuder för femtonde året in till en kväll med levande musik och skön bluesstämning. Susanne & the Big Bang Group står på scen med start kl 20.00 redo att röja ordentligt. Bandet består av Susanne Edlund, sång, Magnus Lindeberg, gitarr, Jerker Allgulander, bas och Ralph "Big Bang" Svensson på sång och trummor. Baren är öppen och serverar lättare mat och dryck.

Biljettinfo: säljs i dörren-betalkort alt swish


Arr: Föreningen Blues i Eslöv

Facebook

 

Nyårskonsert med Tonicaorkestern och gäster

mån 31/12 kl 15.00

Sedan några år kommer Tonicaorkestern till Medborgarhuset för att fira nyår med Eslövsborna och så gör man även detta år. Orkestern grundades av Kaj Ajstrup 1956 och har gästspelat runt om i Sverige men även utomlands. Under åren har man samarbetat med artister som Alexander Rybak, Jonny Logan, Carola, Loa Falkman, LaGaylia Frazier, Håkan Hagegård, Jill Johnsson, Tommy Körberg, Robert Wells, Sven-Bertil Taube, Martin Stenmarck, Lars Roos och Hans Pålsson.

Biljettinfo: säljes i Lifebutiken, Västergatan 5 samt på Nortic.se

Arr: Musikerföreningen Tonicaorkestern/Eslövs kommun

www.tonicaorkestern.nu